Spinatpandekager med oksekød og hytteost

Lækker og cremet kartoffel-porrer suppe

Som jeg har sagt før, så er supper noget af det bedste jeg ved. Heldigvis betyder vinter månederne ENDNU mere suppe! Derfor fandt jeg en gammel klassiker frem – nemlig kartoffel-porrer suppen!

soup-1304074_640

Ingredienser (4-5 personer)
– 50 g smør
– 500 gram kartofler, skrællet og skåret i 1 cm tern
– ca. 500 gram porrer (kun det hvide, skåret i mindre stykker)
– 1½ l hønse- eller grønsagsbouillon
– 1  løg, skåret i tern
– 1½ dl piskefløde
– 1½ dl letmælk
– salt og friskkværnet peber

1. Smelt smørret i en gryde.
2. Når det er smeltet, tilsættes kartofler, porrer og løg.
3. Lad det hele stege i 10 minutter over svag varme og under omrøring, til alt er næsten mørt.
4. Tilsæt bouillonvand, og lad det koge over svag varme, til alt er mørt.
5. Blend suppen, til den har en cremet konsistens, gerne et par gange.
6. Rør piskefløden og mælken i.
7. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Spinatpandekager med oksekød og hytteost