Lækker og cremet kartoffel-porrer suppe
Som jeg har sagt før, så er supper noget af det bedste jeg ved. Heldigvis betyder vinter månederne ENDNU mere suppe! Derfor fandt jeg en gammel klassiker frem – nemlig kartoffel-porrer suppen!
Ingredienser (4-5 personer)
– 50 g smør
– 500 gram kartofler, skrællet og skåret i 1 cm tern
– ca. 500 gram porrer (kun det hvide, skåret i mindre stykker)
– 1½ l hønse- eller grønsagsbouillon
– 1 løg, skåret i tern
– 1½ dl piskefløde
– 1½ dl letmælk
– salt og friskkværnet peber
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Når det er smeltet, tilsættes kartofler, porrer og løg.
3. Lad det hele stege i 10 minutter over svag varme og under omrøring, til alt er næsten mørt.
4. Tilsæt bouillonvand, og lad det koge over svag varme, til alt er mørt.
5. Blend suppen, til den har en cremet konsistens, gerne et par gange.
6. Rør piskefløden og mælken i.
7. Smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer endnu