Hjemmelavet rød linsesuppe med kokosmælk
Som jeg har sagt før, så ELSKER jeg supper. Det er først for nylig at jeg har fået øjnene op for at linser kan bruges i supper. Så selvfølgelig skulle jeg prøve at lave en super lækker linsesuppe. Linser er en fantastisk proteinkilde og er fyldt med kostfibre.
Jeg har 2-3 dage om ugen, hvor jeg er vegetar. Her er linser næsten altid på menuen, da det gør op for de proteiner man ellers ville få igennem kød. Så retten er kun fyldt med plusser, da den er proteinrig, sund og voldsomt nærende. Perfekt til vintermånederne.
Ingredienser
– 2 spsk kokosolie
– 1 lille løg
– 3 fed hvidløg
– 1 spsk karry
– 1 tsk spidskommen
– 1 tsk tørrede chiliflager
– 200 gram røde linser
– 3 kartofler
– 4 gulerødder
– ½-1 dåse hakkede tomater
– 7 dl boullionvand (2 terninger + 7 dl vand)
– 1 dåse kokosmælk
– salt
Fremgangsmåde
1. Hak løg og hvidløg groft
2. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern
3. Opvarm olien i en gryde og svits løg, hvidløg og krydderier i 2 minutter
4. Tilsæt gulerødder, kartofler, hakkede tomater og linser. Vend rundt et par gange
5. Tilsæt boullionvand og bring suppen i kog
6. Lad det simre i 30 minutter
7. Blend suppen med en stavblender, foodprocessor eller lign. efter de 30 minutter
8. Rør kokosmælk i og smag til med salt
8. Varm suppen igennem og server
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu