Lækker og cremet jordskokkesuppe med purløg
Vinter er lig med supper, og ja der har vidst også været et par supper på bloggen. Men nu er det tid til en lækker og cremet jordskokkesuppe. Jordskokker har en mærkværdig smag, som afgiver følelsen af natur. Jordskok regulerer blodsukkeret og indeholder desuden kalium, folat og B-vitaminer. De er super gode, hvis du vil have renset din krop for affaldsstoffer.
Ingredienser
– 350 gram jordskokker
– 2 store kartofler
– 1 løg
– Olivenolie
– 2 fed hvidløg
– ½ l hønsebouillon
– 1 dl piskefløde
– Citronsaft
– Salt, peber
– Ca. et ½ purløg
Fremgangsmåde
1. Skræl jordskokker og kartofler og skær i små stykker.
2. Sauter dem i 2 spsk olie sammen med hakket løg i 5 min.
3. Tilsæt hakket hvidløg, hæld bouillon på og bring i kog.
4. Lad det småkoge under låg i 20 min.
5. Blend suppen med en stavblender., og varm den op.
6. Tilsæt fløde og smag til med citronsaft, salt og peber.
7. Server med klippet purløg på toppen
*Kan også toppes med kammuslinger eller bacon.
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu