Hjemmelavet rød linsesuppe med kokosmælk

Den bedste mulligatawny suppe med kylling

Ja, endnu en suppe! Men hvis i ikke har prøvet mulligatawny suppe, så burde i virkelig gøre det! Mulligatawny er en indisk suppe, som oftest lavet med kylling, tomat, karry og rodfrugter. Navnet stammer fra tamil og betyder faktisk pebervand, selvom peber ikke er en vigtig ingrediens i retten.

Jeg smagte først suppen for 1 år siden. The soup stone var lige åbnet i Odense og dette var den første suppe jeg faktisk smagte i deres fantastiske butik. Meeen da jeg selvfølgelig ikke lige har penge eller tid til at tage derned hver aften, så måtte jeg lære at lave den selv – og dette er så resultatet.

Ingredienser (3-5 personer)
– ½ dl kokosolie
– ½-1 kogt kyllingefilet i tern
– 2 løg, hakket i tern
– 5 fed hvidløg, finthakket
– 2 spsk karry
– 1 lille finthakket rød chili
– ½ spsk spidskommen
– 1 spsk gurkemeje
– ½ stor knold frisk ingefær, finthakket
– 2 røde peberfrugter i tern
– 2 gule peberfrugter i tern
– 4 stængler bladselleri i skiver
– 2 porrer skåret i skiver
– 1½ liter kyllingefond
– 1 dåse kokosmælk
– ¼ liter fløde
– 400 g basmatiris (Normale ris går også)
– Salt
– Saften fra 2 limefrugter

 Fremgangsmåde
1. Varm olie op i en gryde
2. Svits løg, hvidløg, karry, chili, spidskommen, gurkemeje og frisk ingefær i 3 minutter
3. Tilsæt peberfrugt, bladselleri og porrer. Lad det hele stege sammen i et minuts tid
4. Hæld kyllingefond, kokosmælk og fløde i og lad suppen simre uden låg i 20 minutter
5. Tilsæt risene og kyllingefilet, og lad suppen simre yderligere i 8-10 minutter
6. Smag suppen til med salt, limesaft
7. Smag eventuelt til med lidt sukker

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hjemmelavet rød linsesuppe med kokosmælk