Ren venvære i ét shot - MK olie

Lækker vegansk chokoladekage lavet på sorte bønner

Igår tog jeg hjem til min far. Vi fik havde aftalt at jeg kom forbi og vi fik lavet noget lækker aftensmad og fik set TV2 programmet “fuld plade”. Som vi egentlig spiller med på hver uge – men selvfølgelig aldrig vinder i. TYPISK! Men hver uge slutter vi programmet af med at sige “jaja, vi vinder næste gang“. Hvilket jo nok ikke kommer til at ske.

NÅ! Men da vi var ude og handle var jeg sådan helt “hey, jeg vil gerne lave en kage“.
Så vi fik handlet ind til aftensmad og til min kage. Da vi stod og skulle vælge valnødderne ud til kagen, stod vi tilfældigvis foran de færdigkager, hvor der bare skal tilsættes vand og min far siger “vi kan da bare tage sådan en“. Og iiih, jeg HADER simpelthen færdigkager. De smager i princippet fint nok, men når det kun tager 10 minutter ekstra at lave en kage fra bunden, så synes jeg ligeså godt man kan det. Så ved man altså også hvilke ingredienser der er kommet i!

Men ja, tilbage til kagen! Den blev så møghamrende lækker og minder en smule om en chokolade fondant. – og hey, den er altså uden mel, mælk og æg! Så den er også vegansk.
Så here you go – min nye yndlings chokoladekage med sorte bønner.

Psssst! vidste du at de sorte bønner er fyldt med proteiner og fibre. Bønnerne indeholder også vitamin B og K og mineralerne magnesium, kalium, jern, zink og selen. Så bønnerne er fantastiske til at give din hud glød og dit hår stærkt.

cake-624938_640Ingredienser
– 1 dåse sorte bønner
– 1 dl valnødder uden skal
– 100 gram mørk chokolade (70 % og op efter)
– 1½ dl havregryn
– 3 spsk kakaopulver
– ½ dl agavesirup
½ dl sukrin (rørsukker kan også bruges)
– ½ dl kokosolie
– 1 tsk bagepulver
– 1 spsk vand

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 190 grader.
2. Hak 50 gram chokolade og alle valnødderne fint med en kniv.
3. Smelt de andre 50 gram chokolade over et vandbad.
4. Smelt kokosolien over samme vandbad (i en anden skål)
5. Hæld væden fra de sorte bønner og put op i en skål.
6. Bland bønnerne sammen med havregryn, kakaopulver, den smeltede chokolade,  den smeltede kokosolie, agavesiruppen, sukrin, bagepulver og vand.
7. Blend ovenstående godt sammen med en stavblender, så alle bønnerne er most ud.
8. Rør de hakkede valnødder og den hakkede chokolade i.
9. Put bagepapir over et tærtefad og hæld dejen i.
10. Bag dejen i ovnen i 20 minutter.

* Kagen skal hvile i 10-15 minutter efterfølgende, da den ellers vil være for blød til at skære i.

Velbekomme 🙂

2

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ren venvære i ét shot - MK olie