Sprøde snack edamamebønner

Lækker og sund chokoladekage med dadler og hasselnødder

Jeg googlede lidt rundt efter en sund version af chokoladekage, her den anden dag. Mange af opskrifterne indeholder enten noget jeg ikke kan lide, for mange kulhydrater, en masse gluten eller tager alt for lang tid at lave. Så jeg prøvede at mikse en sammen af nogle forskellige opskrifter. – og ja, den blev godkendt af familien! Kagen er i sig selv en smule grim, men smager fantastisk og minder meget om en chokoladekage

Ingredienser
– 2 æg
– 175 gram dadler uden sten
– 110 gram hasselnøder
– 1 dl kokosmel
– 2 spsk kakaopulver
– 2½ spsk kokosolie
– 1 stærk espresso shot
– Lidt salt
– Vaniljepulver
– 50 gram +70% chokolade til overtrækning

Fremgangsmåde
1. Hak hasselnødder fint med en kniv eller i en minihakker.
2. Skær dadlerne over i halv størrelse.
3. Blend dadler og æg sammen til en ensartet masse.
4. Smelt kokosolie i en gryde.
5. Bland hasselnødderne, dadler og æg massen, espresso shot, kokosolie, kokosmel, lidt salt og vaniljepulver sammen.
6. Put bagepapir på et lille tærtefad og smør massen udover.
7. Bag den ved 180 grader i 30 minutter
8. Tag kagen ud og læg chokoladen udover kagen, så den kan smelte.
(Jeg brugte bare chokoladeknapper, som jeg hældte ud over lige da kagen kom ud af ovnen)

Velbekomme 🙂

* Selvom dette er en sundere version af en chokoladekage, så indeholder dadler mange kalorier. Så det er stadig en kage, man skal spise med måde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sprøde snack edamamebønner