Gammeldags æblekage – på den sunde måde
UNDSKYLD! – at der har været så stille på bloggen. Der er sket lidt personlige ting PLUS jeg har stået med eksamen. MEN nu er jeg tilbage og idag med en god gammel klassiker.
Igår afsluttede jeg min uddannelse og det skulle fejres på klosterkroen i Odense med far. Her fik gik vi all in og fik stegt flæsk med persillesovs og gammeldags æblekage til dessert.
Dette fik mine tanker ind på at hold nu fast hvor er æblekage bare lækkert. Så selvfølgelig skyndte jeg mig at nedskrive en sund og lækker version af den gammeldags æblekage.
Æblekagen består af 3 dele
– æblegrøden
– Den sprøde crumble
– Cremen
Æblegrød
Ingredienser
– 500 gram æbler
– 1 vaniljestang
– ½-1 dl vand
Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne og skær i tern.
2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
3. Put alle ingredienserne i en gryde – smid resten af stangen med i.
4. Kog det hele til grød (10-15 minutter)
5. Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen
Crumble
Ingredienser
– 50 g. smør
– 40 g. havregryn
– 40 g. mel
– 30 g. sukrin
– 1/2 tsk. kardamomme (kan undlades)
– 25 g. fint hakkede mandler
Fremgangsmåde
1. Smelt smør i en pande og rør resten af ingredienserne i.
2. Rist ved middel varme i 8-10 minutter.
3. Afkøl inden servering.
Creme
Ingredienser
– 250 gram vanilje skyr
*Sammensæt æblekagen i portions størrelser i høje glas.
**Start med et lag grød, så et lag creme, så et lag crumble. Gentag til glasset er fyldt op.
Ingen kommentarer endnu