Drik dine grøntsager med denne lækre græskarsmoothie

6 gode grunde til at bruge kokosolie til hverdag

Jeg er selvfølgelig hoppet med på kokosbølgen. Jeg elsker duften og smagen af kokos. Derfor bruger jeg den også til alle de forskellige hverdagsting, du kan bruge kokosolie til. Jeg bruger især kokosolie til stegning, bagning, smoothies og til tør hud.

Men hvorfor skal vi egentlig bruge kokosolie og hvad gør det for vores krop?

1. Kokosolie gør dig friskere

Kroppen kan anvende kokosolien som energi langt hurtigere end andre fedttyper. Det skyldes kokosoliens store indhold af mellemkædede fedtsyrer, som hurtigt og nemt optages i kroppen.


2. Kokosolie virker svampe- og bakteriedræbende

Kokosolie indeholder den meget eftertragtede laurinsyre,  som er kendt for sin antivirale, svampe- og bakteriedræbende virkning. Virkningen forstærkes efter sigende, hvis du kombinerer med A-vitamin.


3. Kokosolie styrker fordøjelsen og immunforsvaret

Det er de mellemkædede fedtsyrer, der støtter fordøjelsen – og en god fordøjelse er altafgørende for et godt immunforsvar. Kokosolie harvist sig at være gavnligt for dem, som lider af sygdomme som irritabel tyktarm og Crohn?s.


4. Kokosolie er god for dig med galdeblæreproblemer
Kokosolie skal ikke optages via galden, ligesom den skal med mættet animalsk fedtstof. Kokosolie er derfor meget ideelt for dig som har galdeblæreproblemer. Du kan have gavn af at starte med kokosolie og lave en lidt langsommere optrapning med animalsk fedt.

5. Kokosolie kan øge dit vægttab
Der findes mange forskellige måder at anvende kokosolie. Både medicinske muligheder og andre muligheder, er et vidundermiddel. Dit køkkenskab burde være fyldt med kokos i alle afskygninger, hvis du skal i gang med et vægttab. Udover vægttabs fordele, har olien også helbredsmæssigefordele

6. Lindrer ondt i halsen
Smelt 1 tsk. kokosolie i varmt citronvand. Resultatet vil variere fra person til person, men har virket på mig.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Drik dine grøntsager med denne lækre græskarsmoothie