Drik dine grøntsager med denne lækre græskarsmoothie
Endnu en græskar opskrift – I know!! Men det er sæson og jeg ELSKER altså græskar. (Husk på at græskar oftest kun bruges i oktober og november. Så i er snart fri for græskar opskrifter)
Denne gang er det dog en opskrift på en græskar smoothie. Det lyder lidt klamt, i know. MEN det smager seriøst af cookies og brunkager. Så prøv dem før jul, og hvis i kan lide dem, så er det en voldsom god måde at få et sundere alternativ til et mellemmåltid.
Opskriften består af to elementer. En “græskar mos” og så “selve smoothien. De to ting skal selvfølgelig blandes sammen.
Græskarmos
Ingredienser
– 2 hokkaido græskar
– 1,5 dl kokosmælk
Fremgangsmåde
1. Opvarm ovnen til 180 grader.
2. Skær græskarene i både og skrab fyldet ud med en ske.
3. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 35 minutter.
4. Tag græskarskiverne ud af ovnen og lad dem afkøle.
5. Skær eller skræl skrællen af og skær kødet i mindre stykker.
6. Blend græskarkød med kokosmælk, og gem græskarpuréen i køleskabet
Smoothie
Ingredienser
– 2,5 dl græskarpuré
– 0,5 banan
– Saften fra halvdelen appelsin
– 1-2 tsk friskrevet ingefær
– 1 tsk stødt kanel
– 1-1,5 dl kokosmælk
– 1 håndfuld isterninger
Fremgangsmåde
1. Blend hele molevitten sammen og server.
(Jeg havde kun en stavblender, så jeg undlod at putte isterningerne i med det samme, men serverede dem i glasset)
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu