har du glutenallergi uden at vide af det?

Drikker du dine kalorier væk? – her er kaloriebomberne du overser

Jeg tror der er mange, der ikke tænker over at der faktisk er kalorier i meget af det man drikker. Faktisk kan drikkelse indeholde ligeså mange kalorier som mad. Hvis man fx bestiller en gelatte fra Baresso, så kan den indeholde op til 700 kalorier for en!!!

Så måske er dette grunden til at du ikke taber dig, selvom du spiser sunt? Så jeg har lavet en lille oversigt, så du kan se hvor mange kalorier du egentlig bruger på væske.

Her om sommeren fylder man ofte sin krop med smoothie og juice, da alle de danske frugter boomer her om sommeren og for at få kølet sig selv ned. Men faktisk er smoothie og juice fyldt med frugtsukker, som gør at kalorierne lige pludselig bliver mange. Vi fylder også ofte vores krop med en kold cola, alkohol og meget mere her om sommeren. Så lad os kigge på det hele enkeltvis og se hvor mange kalorier det egentlig fylder.

Juice: 1 glas juice indeholder 110 kalorier
Vil man skære ned på kalorierne og samtidig skære ned på frugtsukkeret, så kan man prøve at bytte juicen ud med en grøntsagsjuice – eller hvis man laver juice selv, så skifte halvdelen af dine frugter ud med grøntsager.

Smoothie: 1 glas smoothie indeholder 150 kalorier
Samme tip som ovenstående gælder også her. Ofte er smoothie fyldt med sukker og frugter. Jeg propper selv gerne spinat, avocado, lidt chiafrø, banan og mandelmælk sammen til en smoothie. Det smager fantastisk! Vil man have den lidt sødere, så kan et par bær gøre den sødere. Men bananen burde dog gøre smoothien sød nok.

Cola: 0,5 liter coca cola indeholder 200 kalorier 
Så tænk på hvor mange kalorier man her i sommerdagene spilder på bare cola. Det er næsten en hel Twix du kan spise for de kalorier.
Et tip er enten at gøre Cola til en weekend fornøjelse eller skifte til de kaloriefrie colaer.

Øl: 33 cl øl indeholder 120 kalorier
Så det er altså pr dåseøl. Så husk når du er i byen at alkohol feder! Det er fyldt med kalorier og er faktisk også bare tomme kalorier. Din krop har intet gavn af det og du føler ingen mæthed. Så drikker du bare 4 øl på en aften, er du altså oppe på 500 kalorier. Så kan en bytur altså hurtigt blive dyrt for kaloriebudgettet.
Det eneste råd er selvfølgelig at stoppe med at drikke alkohol, men for mange er dette ikke realistisk. Så vil du ikke have de ekstra kg på sidebenene, så vil jeg fortælle jer det samme som jeg siger til mine klienter. “Du må yde før du skal nyde”. Simpelthen få forbrændt de 500 kalorier inden du tager i byen om aftenen. Så får du heller ikke dårlig samvittighed.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

har du glutenallergi uden at vide af det?