Sundere version af havsalt chips
Sidste uge snakkede vi om rugbrødschips. Nu er det tid til at vi laver vores egne havsalt chips.
Der kan være helt op til 500 kalorier pr 100 gram i færdige chips fra eksempelvis KIMS. Det er voldsomt meget – jeg er selv på 1800 kalorier om dagen. Hvilket vil sige at hvis jeg spiser en pose chips. Så har jeg ikke meget at gøre godt med, resten af dagen!
MEN, i de her hjemmelavet chips er der kun cirka 150 kalorier pr 100 gram! Og så smager hjemmelavet chips altså bare det bedre – og man behøver ikke sidde med den dårlige samvittighed bagefter.
Ingredienser
– Kartofler evt bagekartofler(Antallet kommer an på hvor mange chips du vil lave)
– Olivenolie eller kokosolie
– Flagesalt
Fremgangsmåde
1. Skyl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (Hvis du har et mandolin jern, så brug dette)
2. Tænd ovnen på 225 grader.
3. Tør kartoffelskiverne af med køkkenrulle.
4. Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade og spray med olie
5. Drys med flagesalt (andet krydderi kan også bruges)
6. Bag dem i 8-10 minutter til de er sprøde.
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu