HCA festival + udenlandsk besøg

Sådan laver du chia-karse

Hej bloggen!

Ja, i tænker nok hvad filan er chia-karse? Jeg tror det er de færreste, som faktisk ved at man ikke behøver karse, for at lave karse. Okay, det lød mærkeligt. Men man kan faktisk bruge meget andet!

I denne omgang er det chiafrø vi bruger. Jeg synes personligt at det har meget den samme smag som normal karse. Så den er altså perfekt på æggemader! – og jaja, jeg ved godt at man bare kan købe normal karse. Men come on, hvis man alligevel har chia liggende eller synes det kunne være sjovt at prøve, så gør det!

Selv har jeg altid chia liggende. Før jeg var på kostplan, brugte jeg det ofte i acai-bowl, buddha-bowl, boller og i smoothies. Men poserne med chia er kæmpe store (ihvertfald dem jeg kan finde), så hvorfor ikke bruge et par stykker til lækker karse.

Men hvordan laves det så? Ja, nu skal i høre. Det er nemlig super nemt.

Ingredienser/redskaber
– Chiafrø
– Vat
– Vand
– En lille form for bakke/tallerken

Fremgangsmåde
1. Læg vat på en bakke/tallerken eller andet og væd med vand.
2. Drys med chiafrø
3. hav tålmodighed

TIPS OG TRICKS
Jeg vander mine cirka hver dag. Underlaget må ikke blive tørt, men skal heller ikke druknes i vand.
Der går cirka 6-8 dage før du har lækkert karse, som du kan bruge på dine madder.
Vil man gøre det lidt kreativt, kan man putte vattet i et højt vand glas, så det ligner en slags vase med planter i.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HCA festival + udenlandsk besøg