Lækker blomkålspizza med pesto og salat

har du glutenallergi uden at vide af det?

Mange går rundt med maveproblemer. I Danmark er der omkring 5000 personer, som lider af glutenallergi og er blevet diagnostiseret. Men faktisk tyder det på at flere går rundt og har glutenallergi, uden at vide det. Selvom ordet glutenallergi tyder på at være en allergi, er det faktisk mere en kronisk sygdom, der går udover dine tarme og kan give dig voldsomt ubehag.
Mange af de klienter jeg hjælper med kostplaner har fået konstateret glutenallergi, så det findes altså.
Men hvad skal man egentlig kigge efter og har du måske glutenallergi, uden at vide det?

Disse symptomer skal du kigge efter
Folk med glutenallergi bliver oppustet når de spiser gluten. Derudover kan det medføre luft i maven og kan give træthed. Du kan føle dig svag og meget udmattet. Det kan også give kløe og tør hud.
Da glutenallergi gør at man absorberer kalk dårligere, kan man få ondt i knogler og led.

Men hvad skal man så gøre, hvis man tror man har glutenallergi
Det er vigtigt at du undgår gluten helt. Det vil sige alt fra brød, kage, musli, pasta, morgenmadsprodukter og meget mere. Der findes lister på nettet, hvor du kan se alle de produkter der er gluten i.
Du kan også kontakte din læge, da lægen så kan tage lidt prøver og kan finde en plan for hvordan du skal få skåret ned på glutenallergi.
Jeg kender personligt flere eksempelvis godt kan spise havregryn uden at få symptomer, men lige så snart de spiser pasta, så går det helt amok. Så find ud af om der er noget du ikke reagere på, ved at skifte 1 produkt ud af gangen.
Husk at de fleste produkter kan fås som glutenfri. Så det er ikke besværligt at leve med glutenallergi, så længe man sætter sig ind i tingene og ved hvad der indeholder gluten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækker blomkålspizza med pesto og salat