Lækre rugbrødschips

Er chokolade sundt eller usundt?

Jeg tror alle har hørt en masse forskelligt i medierne eller på google.
Nogen dage er chokolade sundt, andre dage er det noget fanden har skabt.

Så hvad passer egentlig?

Faktisk er begge ting sandt.
Det man skal kigge på er mængden af chokolade og kvaliteten. For ja, det siger sig selv – spiser du meget chokolade, så er det knap så godt for din krop.
Men når du endelig skal forkæle dig selv med et stykke chokolade, så gå efter de mørke procenter.
Alt fra 70% chokolade og op efter er bedre for dig og mindre forarbejdet.

Og husk nu – bare fordi din rittersport siger 70%, så er det altså ikke lig med at den er god. Kvaliteten af mærket betyder en del.

En god tommelfingerregel er at kigge bag på pakken. Nu færre ingredienser der er i – nu bedre. Jo mere du forstår bagpå, des renere er produktet.

Hvad gør at chokoladen bliver set på som sund?
Mange kender den bitre smag i de mørkere chokolader. Dette kaldes flavonoiderne. Det er det som giver den bitre smag og er faktisk også det som giver chokoladen dens mange sunde fordele.
Desværre tager mange producenter dette ud af chokoladen, for at forbrugeren (ja, dig), bedre kan lide dem.

Flavonoider er kraftige antioxidanter. Antioxidanter er med til at beskytte dig mod det man kalder frie radikaler, som opstår ved stress, dårlig kost og den slags. Så de er med til at bekæmpe alle de dårlige ting der sker inde i kroppen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækre rugbrødschips