Lav din egen hjemmelavet hummus
Det er først indenfor det sidste halve år at jeg begyndte mig med hummus. Jeg har før synes at det lød lidt ulækkert med kikærter og har ikke rigtig vidst hvad jeg skulle gøre med det. MEN så fik jeg endelig lavet det selv før et halvt års tid siden og HOLD NU OP. Jeg er virkelig fan! Derfor har jeg valgt at i selvfølgelig skal have opskriften
Ingredienser
– 1 dåse kikærter drænet for vand (eller 100 gram tørrede kikærter)
– 1-1,5 dl olivenolie
– 1-2 spsk tahin
– 2 fed presset hvidløg
– 2 tsk citronsaft
– 1 tsk salt
*Hvis du bruger tørrede kikærter, så følg pakken med at ligge dem i blød i minimum 12 timer, og så kog dem i 1 time efterfølgende.
Fremgangsmåde
1. Blend kikærterne sammen med alle de øvrige ingredienser (enten i en foodprocessor eller blender)
2. Tilsæt evt mere olivenolie undervejs
3. Smag til med salt og citron
*Et lille tip: Jeg ELSKER rugbrød med hummus og avocado – prøv det. Du vil elske det!
Velbekomme
Det kan holde sig en 4-5 dage i køleskabet.
Man kan godt fryse det, ja. Det er dog bedst “frisk”