Julesalat med grønkål og appelsin
Om vinteren, bliver salaterne altså bare lidt bedre. De er fyldt med en masse grønsager og er fyldt med vitaminer.
Denne version er lavet med grønkål, som er noget af de sundeste og er i blandt det omtalte superfood. Appelsin er fyldt med C-vitaminer, som er ekstra gode for os her om vinteren.
Derudover, så smager salaten bare super lækkert og er perfekt til skinke eller and! Til salaten høre selvfølgelig en fantastisk marinade/dressing.
Ingredienser
– 200 gram grønkål
– 2 julesalater
– 1 radicchio hoved
– 2 appelsiner
– 100 gram valnødder
– 1 granatæble (kan undlades)
– 1 spsk grov sennep
– 1 spsk honning
– 6 spsk valnøddeolie
– salt & peber
Fremgangsmåde
1. Skyl grønkålen og fjern stokken
2. Hak grønkålen fint og put i en skål
3. Skær stokken af julesalaten
4. Flæk bladene fra hinanden
5. Hak dem i stykker og smid sammen med grønkålen
6. Snit radicchioen groft og bland i med med grønkål og julesalat
7. Skær skallen af appelsinerne (Så det hvide også skæres væk)
8. Skær appelsinerne i strimler/både, og bland dem i salaten
9. Skær granatæblet over og bank kernerne ud
10. Drys granatæblekernerne ud over salaten
11. Hak valnødderne groft og drys over salaten
12. Rør sennep og honning sammen.
13. Tilsæt olien og rør blandingen sammen
14. Smag med salt og peber. Hæld over salaten
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu