Svampet græskarkage
Så er det tid til en dessert. Selvom vi er et par dage efter halloween, så er græskar heldigvis stadig i sæson! Jeg har før lagt en græskarsuppe op på bloggen, men nu er det simpelthen tid til noget sødt! Kagen er voldsomt lækker og kan evt laves med en creamcheese topping på. Udover at være lækker, så er den faktisk næææsten sund. Den er fyldt med grøntsager og uden sukker.
Ingredienser
– 1 hokkaidogræskar
– 1 dl kokosmælk
– skal og saft af 1 økologisk appelsin
– 5 spsk Sukrin Gold
– 100 g smeltet smør
– ½ fintrevet squash
– 1½ dl kokosfibre /kokosmel
– 70 g valnøddekerner malet til mel
– 1 spsk loppefrøskaller
– 2 tsk bagepulver
– 1 spsk stødt kanel
– 1 tsk stødt nellike
– 1 tsk kardemomme
– 100 g grofthakkede valnøddekerner
Fremgangsmåde
– Varm ovnen op til 175 grader.
– Del græskarret i to og fjern kernerne med en ske.
– Skær det derefter i både uden for meget skræl på.
– Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen i 35-40 minutter.
– Lad græskarstykkerne afkøle let.
– Skær græskarkødet i tern og blend det sammen med kokosmælk og appelsinsaft og skal.
– Pisk æg med Sukrin Gold.
– Tilsæt smeltet smør, græskarblandingen og pisk det hele sammen.
– Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt.
– Lad dejen stå og hvile i 10 minutter.
– Hæld dejen i en smurt springform og bag den i den varme ovn i ca. 35-45 minutter.
Velbekomme
Ingen kommentarer endnu