Vegetar tærte med porrer og feta

Fastelavnsboller – en sundere version

Nu er fastelavn godt nok overstået. Men jeg synes IKKE at i skulle snydes for disse lækre fastelavnsboller. Og hey – man kan altså godt spise fastelavnsboller, selvom det ikke er fastelavn! 😉

coffee-621158_640Ingredienser til bollerne
– 1 pakke gær
– 2 dl varmt/lunkent vand
– 1 lille nips salt
– 80 gram smeltet kokosolie
– 500 gram mel (Jeg brugte cirka 100 gram grahamsmel og 400 hvedemel)
– 50 gram sukrin
– 2 tsk vaniljepulver

Ingredienser til fyld
– 1 pose dr. Oetker kagecreme
– 400 ml letmælk
– Marmelade (hvilken smag du bedst kan lide)

Fremgangsmåde

Creme
1. Kagecremen og letmælken piskes sammen.

Bollerne
1. Find en stor skål og tilsæt det varme vand. gær og salt.
2. Rør rundt indtil gæren er opløst i vandet.
3. Tilsæt sukrin, den smeltede kokosolie og vaniljepulver.
4. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.
5. Lad vejen hæve i 45 minutter.
6. Når dejen har hævet, tænd ovnen på 180 grader.
7. Rul derefter vejen ud i en lang pøse på tykkelse af to fingre.
8. Skær den ud i cirka 10 kugler.
9. Rul kuglerne helt flade og tynde med en kagerulle.
10. Fordel en klat kagecreme og en klat marmelade i hver udrullet dej.
11. Luk dejen rundt om cremen og tryk godt sammen, så den holder.
12. Læg bollerne på en bageplade med papir, med lukningen nedad.
13. Sæt dem i ovnen i cirka 20 minutter.

*Når bollerne er blevet kolde, kan du evt putte glasur ovenpå, som pynt.

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vegetar tærte med porrer og feta