Hjemmelavet brændte mandler

Lækker og svampet rødbedekage

Denne kage er et fantastisk alternativ til en sundere chokoladekage. Sødmen og saften fra rødbederne gør at kagen bliver lækker og svampet. Så gør jer den tjeneste at prøv denne super lækre kage i juletiden. Rødbede smagen minder en smule om jul og den er derfor et perfekt indlæg hvis der kommer gæster på besøg eller man bare mangler en lækker kage til weekenden.

chocolate-842043_640Ingredienser
– 50 gram  kokosolie
– 50 gram kokossukker
– 2 æg
– 80 gram mørk chokolade (minimum 70%)
– 2 store rødbeder (200 gram)
– 50 gram rismel
– 50 gram mandler
– 3 spsk kakaopulver
– 1 tsk vaniljepulver
– 2 tsk bagepulver
– 1 spsk kaffe
– Lidt salt

Fremgangsmåde
1. Varm ovnen op på 180 grader
2. Skræl rødbederne og riv dem med et rivejern
3. Smelt chokoladen over vandbad
4. Pisk olien, kokossukker og æg sammen til en luftig masse
5. Blend mandlerne til mel (Jeg brugte en minihakker)
6. Vend de øvrige ingredienser i dejen
7. Smør en springform og hæld dejen i
8. Bag kagen ved 180 grader i 30 minutter
9. Lad rødbedekagen køle af og pynt derefter med den topping, du ønsker.

* Jeg spiser den med skyr rørt op med lidt rødbedesaft og kokos i.

Velbekomme 🙂

2

  • Den er nemlig lækker svampet! Haha, jeg er selv en professionel kage-spiser, så tro mig – det var også mit mål at få lavet en svampet sund kage! Du er velkommen til at give feedback, hvis du en dag selv giver dig i kast med den 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MajaNeya

    Wow, den ser virkelig lækker ud! Professionelle kage-spisere som mig, sætter også pris på at den ser så svampet ud, mhmhmh!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hjemmelavet brændte mandler