Hokkaidosuppe til hele familien

Hokkaidosuppe til hele familien

Det er ved at være koldt i Odense, og det er tydeligt at vinteren er på vej. Derfor besluttede jeg mig i sidste uge at lave græskarsuppe til mig og mine forældre.
Det er første gang jeg overhovedet arbejder med græskar og jeg må indrømme at jeg var en smule skeptisk.

Da jeg præsenterede det for min far, var hans første ord “ej, jeg køber bare noget andet, nu vi skal ud og handle”. Jeg fik ham dog til sidst overbevidst om at det nok skulle blive lækkert.

Der findes forskellige varianter på nettet, så vi besluttede os for at lave en sammensætning af dem alle og så undlade de ting vi ikke kunne lide.
Det tog mig cirka en times tid at lave i alt og det smagte vidunderligt. – min far tog endda 3 portioner.

Denne opskrift er perfekt her i efteråret. Især fordi denne variant er en smule spicy, men stadig med en lækker smag af græskar.

pumpkinsoup-1368239_640

Græskarsuppe (4 personer)

1 hokkaido græskar

3 fed hvidløg

1 x 2 cm ingefær

1 tsk spidskommen

1 dåse hakkede tomater

1 rødløg

1 rød chili (Vi bruge hjemmedyrket chilipulver – 1 tsk)

1,5 dl røde linser (Hvis du køber dem i pose, så kog dem i 30 minutter først)

1 lille dåse kokosmælk

salt (Meget salt, da græskar er ret sødt)

saft af 1 citron

olie til stegning

Peber

Fremgangsmåde

  1. Hak rødløg, ingefær, chili og hvidløg. Steg det i en stor gryde med olie. Det skal ikke hakkes fint, da det hele skal blendes til sidst.
  2. Kom spidskommen i.
  3. Skær hokkaido-græskar i tern. Fjern kernerne med en ske og skær skrællen af med en kartoffelskrælder eller en kniv.
  4. Kom græskar i gryden og steg det 3 minutter.
  5. Kom de hakkede tomater i gryden sammen med 5 dl vand.
  6. Lad det koge til græskaret er næsten mørt.
  7. Kom de røde linser i og lad dem koge ved.
  8. Efter 30 minutter er græskaret ved at være mørt og kan nu blendes.
  9. Kom suppen tilbage i gryden og kom kokosmælk i.
  10. Lad det simre i 5 minutter
  11. Smag til med citron, salt og peber.velbekomme 🙂Græskar er faktisk både sundt og slankende
    Græskar er ideel hvis man vil tabe sig. Græskar indeholder faktisk kun cirka 18 kalorier pr 100 g. Selve kødet har et fornuftigt indhold af kulhydrater – nemlig cirka 4,2 pr 100 gram. 
    Græskar er dog ikke kendt for at indeholde mange kostfibre, men er til gengæld vitaminer og mineraler. 
    Hvis du spiser 300 gram græskar, så dækker det faktisk halvdelen af dit daglige behov af vitamin folat, C-vitamin og en god del af dit kalium behov.

     

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hokkaidosuppe til hele familien