Lækre og sunde opskrifter til brunch bordet

Hvordan er det nu lige med de der rodfrugter?

Rodfrugter er altid super lækkert. Derfor er det et perfekt tidspunkt at fylde rodfrugter i dine retter. Heldigt for os, går de fleste rodfrugter snart i sæson! Men hvordan er det nu lige – er rodfrugter gode for en? Hvad er rodfrugter overhovedet og hvilke rodfrugter skal du gå efter?

vegetables-893321_640Hvad er rodfrugter?
Rodfrugter er en betegnelse for grøntsager, hvor det hovedsageligt er roden som anvendes.
Ser man botanisk på rodfrugter, så er det faktisk en grøntsag. Men ernæringsmæssigt er de fleste rodfrugter ikke en grøntsag på grund af stivelsen. Her tænkes der især på kartoflen, som faktisk også er betegnet som en rodfrugt.

Hvad er rodfrugter godt for?
Rodfrugter er i blandt de sundeste grøntsager. De er meget næringsrige, fordi de oftest er helt friske når de lander i supermarkedet. Mange vitaminer og mineraler bliver derfor bevaret. Vitaminer og mineraler som er super gode for os her i de kolde måneder.
Rodfrugter er fyldt med kostfibre. Kostfibrene er med til at gøre optagelsen af næringstoffer og kalorier langsommere og gør dig derved mæt i længere tid.

Hvilke rodfrugter er mine yndlings?
– Min favorit rodfrugt er rødbede. Den er super lækker i juice og rigtig lækker i skiver i ovnen med lidt olie og salt på. Rødbede er derudover fyldt med jern, som er med til at transportere ilt rundt i kroppen og give dig energi. Den indeholder derudover både magnesium, folat og C vitamin. Alle vigtige elementer her om vinteren.

– Selleri er også super lækkert. Igen både i juice eller i ovnen. Selleri indeholder en masse sunde stoffer som B, E og K-vitamin, folat og selvfølgelig en masse kostfibre. Men udover at indeholde en masse fantastiske vitaminer, så indeholder den også plantestoffet luteolin. Et stof som er fantastisk godt for knoglerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækre og sunde opskrifter til brunch bordet