Hvordan du slutter fred med din krop - og stopper din bodyshaming

6 smarte måder at holde sig fra at “oversnacke” i julen

Okay, lad mig starte med at sige at jeg har været en sygeste julegris. Jeg elsker julemad, juleslik og kan sagtens spise marcipan hele dagen lang. Derudover har jeg de sidste par år ihvertfald haft 2-3 chokladekalendre. Men som de fleste ved er jeg pt på kostplan, som gør at alt dette er “forbudt”. Ihvertfald 6 ud af 7 dage. Dette har faktisk gjort at jeg endnu ikke har rørt en eneste julesnack. Jeg har hverken fået marcipan eller klejner endnu. Så det KAN lade sig gøre ikke at snacke i julen. Jeg er ihvertfald et levende bevis på dette. Meeeeeen, nu er jeg nok den eneste herinde der er på en kostplan. Så derfor ville jeg lige give et par tips til hvordan du ihvertfald ikke OVERSNACKER. Husk – alt med måde.

1. Gør protein og grøntsager til dine bedste venner!
Er du ikke helt sikker på hvad du skal gnave i for at få energi til en sen gave-indpaknins session eller måske til en netflix serie maraton?  Protein vil hjælpe dig med at holde dig mæt og grøntsagerne fylder dig. Så lav evt en masse grøntsagsstave af agurk, gulerødder og selleri og lav en dip med natural skyr, lidt ketchup og krydderier. MUMS!

2. Bær en vandflaske med dig overalt.
Du ved sikkert allerede, at tørst kan maskerer som sult. Så husk altid at have en flaske vand med dig og drik vand regulært igennem dagen og aftenen.

3. Planlæg det.
Jeg ved, at måltidsplanlægning ikke er så sjov som at synge julesange, men når det kommer til at spise sundt i løbet af ferien, er det nøglen at lave en grundplan for hvad du skal spise til måltider og snacks i begyndelsen af hver uge. . Det hjælper med at tage hjernekraftkravet ud af “Jeg er sulten … hvad skal jeg spise?” Og sætter dig op for alvorlig snacking succes.

4. Altid bær en sund snack med dig. 
Tricket for at man ikke ilder ind på kiosken for at købe hele chokolade udvalget, er at man har forberedt sig hjemmefra. Så den hænger lidt sammen med punkt nummer 3. Hav en lille pose nødder, proteinbar, gulerødder, riskiks eller andet i din taske, når du er ude.

5. Vær kræsen.
Hvis du snacker fra en buffet, kan det virke fristende at prøve alt. Prøv at hold den til kun at prøve at gå efter ting du virkelig har længdes efter eller som i denne tid er sæsonbestemt. Minimer dit valg til få ting, så du ikke bare tager noget “fordi det kender man”. Men gå efter kun juletingene eller de ting du ikke har fået i lang tid – og spring så resten over.

6. Vær realistisk.
Nu er det nok ikke tid til at forsøge at træne mere eller tabe sig. Indstil et realistisk mål for at bevare din nuværende vægt  og bevare dine fitness vaner. Helligdage kommer kun en gang om året, så prøv at sænke tempoet og nyd det!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvordan du slutter fred med din krop - og stopper din bodyshaming