Kold risalamande wannabe dessert

5 gode grund til at du skal lave mad med dit barn

Jeg har så mange gode minder fra min barndom, om at mor stod i køkkenet og jeg stod ved siden af og sugede informationer til mig. En gang imellem fik jeg endda lov til at røre i sovsen, hakke grøntsager eller noget helt tredje.
Nu står jeg så, den dag idag, med min egen blog om mad. (og så meget andet også selvfølgelig) Det er vildt, så meget man suger til sig som barn og hvor små ting der er med til at afgøre, hvad man vil med ens liv.

Derfor har jeg samlet et par råd til jer mødre, om HVORFOR i skal lave mad med jeres børn.

1. Grundlæggende læring.
Madlavning er en fantastisk måde for børn at se matematik i aktion: måling og tælling indebærer grundlæggende matematiske færdigheder. Opskrifter introducerer ordforråd, der ikke findes på stavningstest. Og at arbejde gennem trin i en opskrift involverer logik og sekventeringsfærdigheder.

2. De prøver noget nyt – og gør sundere valg.
Selv kræsne spisere, er mere villige til at prøve nye fødevarer, når de deltager i forberedelse af måltider. Muligheder for at udsætte børn for madlavningsprocessen udvider deres gane og udsætter deres sanser for at røre ved, smag og lugt af ingredienser, der ellers ikke kunne smages, hvis de ikke deltager i deres forberedelse.

3. bygger tillid
Fra småbørn og gennem teenagers årene, kan alle deltage i madlavning gennem aldersrelaterede opgaver. Enkel blanding, vask og tilsætning af ingredienser til de yngste kokke; måling og opfølgning af en opskrift på elementære aldrene kokke; selvstændig menu forberedelse og kniv færdigheder til teenagere. Hvert barn kan føle en følelse af præstation og få tillid ved madlavning. Og hvert mesterværk – selvom det ikke er perfekt billede – kan fejres og fremvises.

4. En mulighed for at rejse verden rundt.
Fødevarer er en måde for børn at opleve deres verden gennem forskellige køkkener. Prøv at inkludere opskrifter fra hele kortet og brug det som en chance for at lære om andre kulturer.

5. Det er kvalitet (skærmfri) tid med dig.
Hvor ofte er du og dine børn begge væk fra skærme og lige så engagerede i noget? Føles temmelig fantastisk, når det sker, ikke?

Nu vil jeg da gerne høre jer – laver i mad med jeres børn? Og jer uden børn, har i nogen gode minder fra dengang i lavede mad med mor, far eller mormor?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kold risalamande wannabe dessert