3. december - Proteinkugler (Uden tilsat sukker)

Hvorfor jeg elsker løbebåndet (og hvordan man spicer det op)

Okay, enten så elsker eller hader man løbebåndet. Jeg tror faktisk vi alle har en ret skarp mening på hvad vi egentlig mener om løbebåndet. 

– Og ja, der har ikke været nogen kærlighedssange om løbebånd. 

Løbebåndet er et af de mest konsistente, pålidelige, modificerbare fitnessværktøjer derude. Selvfølgelig elsker vi at komme udenfor, men når vejret eller omstændighederne gør det svært er løbebåndet en løbers bedste ven med nogle alvorligt sundhedsfordele fordele, som ikke helt kan gøres i det fri.

For det første. Hvis du har et mål om en tid, distance eller kalorieforbrænding, så skal man ikke til at gætte en rute, der lige vil matche dit mål. Jeg tror vi alle har gjort det at vi lige har løbet en ekstra tur rundt om huset, for at få det hele til at passe, ikke?

Derudover, når du er færdig med træningen, så kan du bare stoppe maskinen og gå videre med din dag. 
Og og og!! Hvis du har et tempo du kan lide at løbe i eller måske du er til interval træning, så kan løbebåndet indsættes lige efter dine præferencer!! 

Jeg synes personligt også det er nemmere at presse dig selv på et løbebånd, da du lige kan sætte hastigheden en smule op eller hældningen lidt op, hvis du har en langsom dag. (Eller langsomt ned, hvis du har en dårligere dag)

Men hvordan spicer man sit løb op?

1. Find den rigtige sang.
Lav en playlist der er interessant og med tempoet oppe, så du kan holde dit løbetempo. Spotify har faktisk en masse lister liggende, hvor man kan se km/t antallet, så det musikken passer til hvis du løber 10 km/t eller 7 km/t eller noget helt tredje.

2. Få noget vind i håret.
Altså ikke udenfor selvfølgelig. Nej, de fleste løbebånd har faktisk en luft “sprayer” installeret. Så du kan få et lækkert vindpust, så du kan holde sveden lidt væk og det giver dig følelsen af at du bevæger dig endnu hurtigere!

3. Sæt nogen mål.
Sæt nogen mål på ugebasis eller måske endda hver gang du er nede og løbe. “idag vil jeg løbe 2 km uden pause”. Så ved du indeni dig selv hvad der skal ske og du er mentalt klar til det. Det har hjulpet mig en masse og gør lige at man presser citronen det ekstra.

4. Skift dine rutiner
Er du vant til bare at gå op på løbebåndet og så løbe 10 km på samme hastighed? Måske du skal prøve noget interval træning eller noget løb op af bakke? Mulighederne er mange på et løbebånd. Men vigtigst er at skifte rundt i rutinerne, så man ikke går død i det samme.

Håber i kunne bruge rådene og får løbeskoene på. Jeg er selv blevet utrolig glad for at løbe! (Selvom jeg nu stadig ikke kan løbe så langt) Held og lykke med – jeg håber i får tilbagelagt nogen kilometer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

3. december - Proteinkugler (Uden tilsat sukker)