1. december - julegrød med ekstra kanel

2. december – pocketbites


Glædelig 2. december.
Idag er en helt speciel dag, da min kære søster faktisk har fødselsdag idag. Så lige i dette minut er jeg faktisk ude ved hende og fejre. Det er lidt tilfældigt, at min far har fødselsdag d. 28 november, min søster d. 2 december og jeg selv d. 5 december. Så jeg er vant til at slut november og hele december er en fattig tid for mig, da vi alle har fødselsdag der.

Men, idag skal vi åbne låge nr 2 i julekalenderen. Idag gemmer sig en helt bestemt spise. Nemlig pocketbites. Jeg ved faktisk ikke hvor mange der kender og laver dem herhjemme i danmark? Her er det nok mest pirogger der bliver lavet i stedet. Men i USA var det en kæmpe ting – ihvertfald da jeg boede der for 10 år siden.
De smager sindssygt godt og kan sagtens laves med kylling eller oksekød i stedet for skinke.
Disse pocketbites kan både spises kolde, lune eller varme. Så de er perfekte til alle lejligheder.

Ingredienser (8 pocketbites)
– 2 pakker færdig butterdej
– 2 pakker skinkestrimler (omkring 500-550 gram)
– 40 gram smør
– 1 lille løg fint hakket
– 1 spsk mel
– 4 spsk koncentreret tomatpuré
– 300 ml fløde
– 1,5 spsk oregano
– Salt og peber
– 1 let pisket æg til at male toppen med

Fremgangsmåde
1. Smelt smør i en gryde og steg løg i 2-3 minutter.
2. Kom mel og tomat puré i og rør godt.
3. Kom dernæst fløde i lidt ad gangen. (konsistensen skal gerne være lidt tyk)
4. Kom oregano i og smag til med salt og peber.
5. Bland skinken i saucen og rør rundt.
6. Put fyldet i køleskabet og lad køle i 35 minutter.
7. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
8. Skær de to plader butterdej i 8 stykker hver (kvadrater)
9. Kom  3-4 spsk skinkeblanding i midten af halvdelen af alle kvadraterne (8).
10. Kom de andre stykker butterdej ovenpå.
11. Luk med en gaffel  hele vejen rundt.
12. Snit dem alle med en kniv 3-4 gange på toppen.
13. Pensel med æg
14. Kom alle 8 på en bageplade og bag dem i 15-17 minutter

Velbekomme 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

1. december - julegrød med ekstra kanel