2. december – pocketbites
Glædelig 2. december.
Idag er en helt speciel dag, da min kære søster faktisk har fødselsdag idag. Så lige i dette minut er jeg faktisk ude ved hende og fejre. Det er lidt tilfældigt, at min far har fødselsdag d. 28 november, min søster d. 2 december og jeg selv d. 5 december. Så jeg er vant til at slut november og hele december er en fattig tid for mig, da vi alle har fødselsdag der.
Men, idag skal vi åbne låge nr 2 i julekalenderen. Idag gemmer sig en helt bestemt spise. Nemlig pocketbites. Jeg ved faktisk ikke hvor mange der kender og laver dem herhjemme i danmark? Her er det nok mest pirogger der bliver lavet i stedet. Men i USA var det en kæmpe ting – ihvertfald da jeg boede der for 10 år siden.
De smager sindssygt godt og kan sagtens laves med kylling eller oksekød i stedet for skinke.
Disse pocketbites kan både spises kolde, lune eller varme. Så de er perfekte til alle lejligheder.
Ingredienser (8 pocketbites)
– 2 pakker færdig butterdej
– 2 pakker skinkestrimler (omkring 500-550 gram)
– 40 gram smør
– 1 lille løg fint hakket
– 1 spsk mel
– 4 spsk koncentreret tomatpuré
– 300 ml fløde
– 1,5 spsk oregano
– Salt og peber
– 1 let pisket æg til at male toppen med
Fremgangsmåde
1. Smelt smør i en gryde og steg løg i 2-3 minutter.
2. Kom mel og tomat puré i og rør godt.
3. Kom dernæst fløde i lidt ad gangen. (konsistensen skal gerne være lidt tyk)
4. Kom oregano i og smag til med salt og peber.
5. Bland skinken i saucen og rør rundt.
6. Put fyldet i køleskabet og lad køle i 35 minutter.
7. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
8. Skær de to plader butterdej i 8 stykker hver (kvadrater)
9. Kom 3-4 spsk skinkeblanding i midten af halvdelen af alle kvadraterne (8).
10. Kom de andre stykker butterdej ovenpå.
11. Luk med en gaffel hele vejen rundt.
12. Snit dem alle med en kniv 3-4 gange på toppen.
13. Pensel med æg
14. Kom alle 8 på en bageplade og bag dem i 15-17 minutter
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu