Sundere version af havsalt chips

Kom sundere igennem påsken

*Mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker*

Ja, så er det endelig blevet tid til påske, påskeferie, påskeslik og ikke mindst påskefrokoster. Dette er en af de sværere tider for mange mennesker, fordi de simpelthen falder i eller overspiser.
Jeg har selv en stor svaghed for påskeæg med marcipan i og ja, så overspiser jeg måske også nogen gange til påskefrokoster.

I år er jeg inviteret til 2 påskefrokost – en med familien og en med veninderne. Derfor vil jeg lige dele mine bedste tips til at komme sundere igennem påsken.

1. Pas på med de flydende kalorier.
– Drik vand og få plads til mere mad. Skal man sidde til påskefrokost i flere timer, kan der hurtigt ryge litervis af cola og øl ned. Byt det ud med vand – eller måske bare hver anden gang.

2. Få godt med proteiner.
Proteiner mætter. ligeså gør fuldkorn. Sørg for at fylde godt op med proteiner (kød, æg, ost) og sørg for at få fuldkorn indenbord. Spis rugbrød i stedet for franskbrød.

3. Gå en lille tur før, under eller efter.
Aktivitet er altid godt. Hvis du får gået en tur før, under eller efter middagen, så føler du dig bedre tilpas og fordi du har forbrændt ekstra kalorier, er der altså også plads til mere mad.

4. Frugt og grøntsager.
Ja, prøv at fyld din tallerken op med frugt og grønt. Måske der til desserten føler lidt frugt med, som man eventuelt kunne spæde op med. Så får man sine vitaminer og mineraler. Derudover er frugt bare en lettere dessert for maven, efter sådan et “æde gilde”.

5. 20%
Prøv at tage 20 procent mindre end du normalt ville tage. For hver tallerken (hvis du som jeg, tager flere gange), så lad 10-20% af tallerkenen være fri. Dette gør faktisk meget i sidste ende. Put 20% mindre mayo på æggene, 20% mindre smør på brødet osv. I sidste ende får man faktisk sparet rigtig mange kalorier på den måde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sundere version af havsalt chips