Spaghetti med tomatsovs & grøntsagsfrikadeller
Jeg er begyndt kun at spise vegetarisk her den sidste uges tid. Så det næste lange (måske forevigt) stykke tid, vil der komme en masse vegetariske og eventuelt også veganske retter.
Her den anden dag havde jeg voldsomt lyst til spaghetti og kødsovs. Men den gik jo ikke. Så jeg fik fremtryllet denne fine ret.
Ingredienser
– 3 gulerødder
– 1 skalotteløg
– 2 fed hvidløg
– ½ chili
– 1 stængel bladselleri
– 3 spsk olie
– 2 spsk balsamico
– 2 spsk soya
– 1 tsk paprika
– 2 spsk oregano
– ½ grøntsags bouillonterning
– 1 dåse tomatpure
– 1 dåse hakkede tomater
– Fuldkornsspaghetti
– 1 pakke naturli’ frikadeller
– 2 dl vand
– salt & peber
Fremgangsmåde
1. Hak gulerødder, løg, hvidløg og bladselleri ud i små tern.
2. Hæld olien i en gryde og varm op.
3. Tilføj balsamico og grøntsagerne.
4. Lad det stå i 2 minutter, imens du rører godt rundt.
5. Tilføj tomatpure, hakkede tomater, bouillon, krydderierne, vand og soya.
6. Kom låg på og lad det koge i 25-30 minutter.
7. Sæt pastaen over og kog efter anvisning.
8. Tag gryden af varmen og blend tomatsovsen.
9. Smag tomatsovsen til med salt & peber.
10. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt frikadellerne.
11. Giv det hele 5 minutter mere, så det kan blive varmet igennem.
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu