Dimission og en madoplevelse med god samvittighed

Fantastiske broccoliboller uden mel

Så er det blevet tid til endnu en lækker opskrift. Her i vintertiden, når jeg rigtig vil forkæle mig selv, så bager jeg boller i weekenderne. Oftest disse broccoliboller eller spinatboller. Begge er egentlig nogenlunde samme opskrift, bare hvor broccolien så er skiftet ud med spinat og omvendt. Så leg eventuelt lidt med hvad du selv bedst kan lide.

Jeg er selv fan af disse boller, da der ikke er gær i. Dette gør at man ikke skal bruge flere timer i køkkenet og altså hurtigt kan smække dejen sammen om morgenen.

Derudover er broccoli en af mine absolut yndlings grøntsager. Den er fyldt med gode fibre og proteiner. Den er rig på A-vitamin, C-vitamin, kalium, calcium og magnesium – blandt andet! Så her i vinterhalvåret, hvor ens hud bliver lidt trist og se på, er broccoli altså fantastisk til at få os peppet lidt op!

broccoli-498600_640Ingredienser
– 1 broccoli
– 1 æg
– 2 æggehvider
– 1 tsk bagepulver
– 2 spsk HUSK (den gule til bagning)
– 1 tsk salt
– 4 spsk kokosfibermel
– 1 spsk chiafrø eller sesamfrø

Fremgangsmåde
1. Start med at tænde din ovn på 200 grader.
2. Skær broccolien ud i små buketter og skyl.
3. Kør broccolien i en minihakker eller foodprocessor, så den ligner ris. (Kan evt også gøres med en stavblender eller på et rivejern)
4. Vend æg og æggehvider med broccolien i en skål.
5. Smid øvrige ingredienser med ned i skålen og rør rundt.
6. Ælt dejen med hænderne i et par minutter.
7. Lad dejen stå overtrukket i 15 minutter.
8. Form 7-8 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
9. Sæt bollerne i ovnen i 15-20 minutter.

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Dimission og en madoplevelse med god samvittighed