Lækre falafler med couscous salat

Dimission og en madoplevelse med god samvittighed

Idag blev jeg dimittend. YES! Dette vil sige at jeg endelig kan kalde mig pba. I international handel og markedsføring. Men bedst af alt betyder dette at jeg nu skal til at kaste mig over noget helt andet. De sidste 4 år har jeg viet mit liv til markedsføring og online strategier.
Men fra marts af, skal jeg starte på kostvejleder uddannelsen og derefter fitness instruktør! SÅ JEG GLÆDER MIG til et nyt kapitel.

MEN udover at min dimission fandt sted idag, så drog min far og jeg ud på en restaurant, som vi nok aldrig var blevet set på før. Nemlig den nye restaurant Venchi.
Det er en ny vegansk restaurant – og faktisk den eneste veganske restaurant i Odense C. (Så vidt jeg ved)

Det er første gang både min far og jeg har spist vegansk.
Vores forventninger var lidt i bund. For hvad tænker man egentlig når man tænker “vegansk mad”?
Vores tanker var “tør”, “kedelig”, “slet ikke krydret” og “pap smag”. 

Vi træder ind i deres restaurant med plads til cirka 20 mennesker. De typiske moderne træ paller ses på væggene, træ borde og de almene stål stole med logo.

Vi sætter os ved et 4-mands bord og den ene ejer kommer ned med to menukort. Menukortet bugner af sundhed. Som “ikke-venganere” er det jo sort snak! På menuen finder du blandt andet fake-æg, tofu pølser og no-tuna.

Vi kigger det meget overskuelige kort igennem og bestemmer os for at prøve deres burgere. – For hvem kan ødelægge en burger?
Jeg bestiller “Venchis burgermed linsebøf, avodako, syltede rødløg, agurk, tomat, salat og hvidløgsdressing.
Min far bestiller “pulled BBQmed jackfruitbøf, avokado coleslaw, agurk, tomat, rødløg, salat, cashew nødder og BBQ-sauce.
Som drikkelse har de special sodavand (veganske selvfølgelig), hvor jeg fik prøvet en “cola” med stevia.

venchiburger

Efter små 15 minutter kom maden. Ja hvad kan vi sige. Det smagte fantastisk! Ja, man kan godt smage at det ikke er kød – men savner man det? nej! 
Venchi formår at få en kraftig smag ind i deres mad, samtidig med at sammenhængen mellem en blød bolle, linsebøf og de syltede rødløg er perfekt. Der er en god symmetri i det hele. Især som kødspiser, giver det lige DET ekstra at min linsebøf var formet som en bøf med “grill streger” på og at min fars Pulled BBQ lignede pulled pork på en prik!
Derudover må jeg lige rose Venchi for at gå imod strømmen og lave bløde boller. Der er kommet en trend med at caféers burgerboller skal være hårde som sten, fordi de prøver at fylde dem med alle mulige kerner. STOP MED DET!

venchidessert

Efter den fantastiske succes, beslutter vi os for at bestille en dessert. Valget står mellem en banan/chokolade kage og en raw-cake med ananas.
Da vi jo ikke tog herhen for at tage sikre valg, valgte vi begge at tage raw-cake.
For jer der ikke kender konceptet betyder Raw food er mad, som ikke er opvarmet over ca. 42 grader. Tanken bag er, at opvarmning ændrer den kemiske sammensætning af maden. Så Det var altså en kage på en rå bund på nødder, en hvid creme og så en orange “glace” med ananas.
Ja, her røg begejstringen en smule. Bunden af nødder smagte FANTASTISK! Den orange glace smagte super godt! MEN, den hvide creme havde en tung tung smag af kokos, som desværre kvalte alt det andet.
Heldigvis gjorde deres fantastiske kaffe jobbet nemmere og kagen kom dog ned.

Så Raw-cake er jeg desværre ikke blevet fan af – Men Venchi er jeg stor fan af.

Venchi – i har nu fået en ny kunde, som gladeligt kommer igen og glæder sig til at prøve hele jeres menukort! (Uden raw kagerne)

2

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækre falafler med couscous salat