Lækre falafler med couscous salat
Som i nok kan fornemme på bloggen, er jeg begyndt at lave flere og flere vegetarretter. Jeg er blevet stor fan af mine kødfrie dage, så nu holder jeg dem helt op til 4 gange om ugen.
Idag gav jeg mig i kast med Falafler – og de blev faktisk super lækre. Jeg lavede hertil en couscous salat og med noget helt almindeligt thousand Island dressing.
Imorgen skal jeg på den nyåbnede Venchi i Odense. Som er en vegetarisk og vegansk restaurant. JEG GLÆDER MIG! Nå, men det skal i nok få et indlæg om imorgen.
Her er opskriften på Falaflerne og couscous salaten.
Falafler
Ingredienser
– 300 gram dåse kikærter
– 1 løg
– 1 fed hvidløg
– 2 æg
– 2 spsk rasp
– 1 bundt persille
– ½ chili
– 1 citron
– Lidt under ½ liter neutral olie
Fremgangsmåde
1. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem.
2. Pil og hak løg og hvidløg groft.
3. Skyl persillen og pil bladene af stilkene.
4. Skyl chilien og hak den fint.
5. Kom kikærter, løg, hvidløg, halvdelen af persillen persille, æg, rasp og chili i en blender, minihakker eller brug en stavblender (Jeg brugte selv en minihakker)
6. Krydr med salt og citronsaft. Spæd evt til med lidt vand.
7. Form massen med skeer til små runde kugler.
8. Opvarm olien i en gryde.
9. Placer falaflerne i gryden og kog et par minutter.
10. Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på, så fedtet suges op.
Couscoussalat
Indredienser
– Couscous
– Den anden halvdel persille
– ½ rødløg
– Feta
– Peberfrugt
Fremgangsmåde
1. Kog couscous efter anvisning på pakken og lad den køle.
2. Skær peberfrugt og rødløg ud i små stykker.
2. Rør alle ingredienserne sammen
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu