Sunde chokolademuffins med dadler

Sprøde kikærter til snack eller salat

Jeg er blevet så stor fan af kikærter og her den anden dag, fandt jeg ud af at man faktisk også kunne bruge dem i andet end hummus ;D Jeg fandt ud af at mange vegetarer bruger dem i salater eller som snacks. Denne opskrift kan bruges som begge ting. De kan bruges som en erstatning for chips eller tilsættes i en salat som det sprøde element.
Det smager møghamrende godt og ja, som en fast tradition må jeg hellere remse op hvorfor man skal spise kikærter.

Kikærter er en fantastisk proteinkilde. Derudover indeholder de en masse kostfibre, kalium, magnesium, jern og zink. Alle mineraler som er vigtige i vores kost. Det er altså en nem måde at få fyldt mineral og vitamin glasset op.

chickpeas-1218368_640Ingredienser
– 1 dåse kikærter (Vælg de økologiske, hvis de har. De smager bare det bedre)
– 1 spsk olie
– 1½ tsk paprika
– ½ tsk chilipulver
– salt

Fremgangsmåde
1. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem godt med vand.
2. Kom kikærterne i en pose (frysepose evt) og tilsæt øvrige ingredienser.
3. Ryst posen godt, så krydderierne fordeles jævnt.
4. Hæld posens indhold ud på en bageplade med bagepapir
5. Bag dem ved 190 grader i cirka 30 minutter.
6. Rør lidt ved kikærterne et par gange under bagning, så de ristes på alle sider.

Velbekomme 🙂

2

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sunde chokolademuffins med dadler