Bønnesalat med feta og rødløg

Pastaret med laks i en lækker tomatsovs

Denne ret lavede jeg til mine forældre her den anden dag. Jeg havde hele dagen haft lyst til fisk, pasta og tomat. Så vi skulle da lige se hvilken ret vi kunne bikse ud af dette. Så far og jeg slog os sammen og fik bikset denne lækre ret sammen! Retten tager højst 20 minutter at lave og er ufattelig nem.

Retten passer perfekt her i vintertiden, da laks er fyldt med D-vitaminer. Her om vinteren er solen svær at få øje på, så det er vigtigt at få fyldt depoterne op.

cooking-1869942_640Ingredienser (2-3 personer)
– 400 gram laks uden skind
– Tagliatelle pasta eller fettuccine pasta (Det lidt brede pasta. Jeg købte dem i “fuglereder” og bruge 5-6 stykker)
– 3 spsk olivenolie / kokosolie
– 1 stor spsk tomatpuré (Hellere for meget end for lidt)
– 3 forårsløg
– 1 porre
– 10-15 små tomater
– Saften fra 1 lime
– 0,5 dl hvidvin
– 2 dl fløde
– salt & peber

Fremgangsmåde
1. Sæt vand til kog.
2. Imens det varmer op, så skær porre og forårsløg ud i små ringe.
3. Skær tomaterne i halve eller kvarte.
4. Skær laksen i mundrette stykker.
5. Hæld olie og tomatpuré på en varmet pande (lige over middelvarme).
6. Hæld pastaen i det kogende vand og kog efter anvisning.
7. Put porre, forårsløg og tomaterne på panden. Rør jævnligt.
8.  Efter 2-3 minutter, så putter du laksen sammen med grøntsagerne på panden.
9. Steg indtil laksen er næsten gennemstegt. (3-4 minutter)
10. Hæld vin, saften fra limen og fløde på panden.
11. Skru lidt op for varmen og giv det et opkog.
12. Smag til med salt og peber.
13. Hæld den færdige pasta op og rør rundt.

velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Bønnesalat med feta og rødløg