Grød på hjernen

Hvorfor skal du være glad for efterår?

Lige nu sidder de fleste nok og tænker “årh, hvor jeg hader efterår. Det regner og er koldt hele tiden!” Meeeeeeeeeen rolig nu – efteråret har en masse fantastiske goder. Jeg har her under lavet en lille liste, så du lige kan blive påmindet om hvorfor efterår er fantastisk!

Billedresultat

Efteråret byder på en masse lækre frugter og grøntsager
Selvom man ikke skulle tro det, så er det faktisk ikke kun om sommeren at det bugner med lækre frugter og grøntsager. Her i efteråret er der faktisk en masse grøntsager som kommer i sæson.
En af dem er æbler, som indeholder en masse gode fibre og samtidig sænker dit kolesteroltal. Græskar og søde kartofler kommer også i sæson. Det er to råvare, som indeholder få kalorier, men samtidig er rige på E-vitaminer. Jeg har faktisk en opskrift med græskar inkluderet. Se den her.
Til sidst er min yndlings spise, champignoner også i sæson. Champignoner er en hemmelig superfood, vil jeg mene. Den helt almindelige hvide champignon, er faktisk den som styrker immunforsvaret bedst. Derudover er de rige på jern, B-vitamin og jod.

Vejret er perfekt til at dyrke motion udenfor
Jeg er selv en af dem som elsker at løbe i det lidt koldere vejr, da det om sommeren simpelthen er alt for varmt til mig. Men hvis man ikke er den store løber, så findes der også andre alternativer til ekstra motion. På Fyn har vi et par steder, hvor man kan komme hen og plukke æbler eksempelvis. Hvis du plukker æbler i 45 minutter, så har du faktisk forbrændt 150 kalorier. Jeg ved også at der i mange kommuner bliver lavet noget udendørs aktivitet af forskellige firmaer. Her er alt fra skattejagter til stavgang.

De orange farver er godt for dig
Når det er ved at blive efterår, så bliver bladene på træerne orange. Kigger man på farvepsykologi, så er orange en optimistisk og opløftende farve. Farven påvirker dig på den måde at den opfordrer til aktivitet og stimulerer din appetit. Kigger vi på orange med forskningsbrillerne på, så søger farven orange faktisk ilttilførslen til hjernen.

Varme drikke er et must!
Efteråret er ideelt til at sidde indenfor og hygge med en kop varm kakao eller te.
Grøn te er den sundeste form for te og faktisk også bare indenfor kategorien drikkevare.
Det er fyldt med antioxidanter og forskellige stoffer, der er gavnlige for helbredet. Grøn te er også med til at øge forbrændingen og er meget gavnlig hvis man skal tabe sig.
Jeg har tidligere skrevet et indlæg om en super lækker kakaodrik. Tjek den ud her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Grød på hjernen